Haiku kraj mogile

U petak, 19. 5. 2017. u Gradskoj knjižnici Oroslavje održan je finale literarnog natječaja Haiku kraj mogile. Organizator i osnivač natječaja je Aikido klub Hohoemi u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radio Stubice. Tema natječaja bila je Orao, jedan od simbola grada Oroslavja.

Organizator je iznimno zadovoljan odazivom pjesnika svih uzrasta: na natječaj su ukupno pristigla 364 rada u 8 kategorija, a bilježi se i značajno međunarodno učešće.

U kategoriji Hajge, 1.-4. razred osnovne škole najuspješniji je bio rad učenice Ane Galic iz OŠ Brestovec Orehovički.

U kategoriji Hajge, 5.-8. razred osnovne škole pobjedu je odnio Leon Krklec, OŠ Petrovsko.

U kategoriji Haiku, 1.-4. razred osnovne škole najbolja je bila Juli Kišur Novak, OŠ Stubičke Toplice.

U kategoriji Haiku, 5.-8. Razred osnovne škole, pobijedila je Lara Grbac, OŠ Vežica, Rijeka.

U kategoriji Haiku, srednje škole najbolji je bio rad učenika Kristijana Ostovića iz Strukovne škole Gospić.

U kategoriji Haiku, odrasli/domaći autori pobijedila je Vesna Andrejić Mišković iz Slavonskog Broda, dok je u kategoriji Haiku, odrasli/strani autori najbolja bila Jovanka Božić, Valjevo, Srbija.

Najuspješnijim malim i velikim pjesnicima dodijeljene su nagrade, pohvale i priznanja, nakon čega je uslijedilo druženje uz prigodni domjenak. Finalu je prisustvovao velik broj sudionika, uzvanika, gostiju i posjetitelja iz naše županije, ali i iz Zagreba, Varaždina, Ivanić-Grada, Siska, kao i iz susjedne Slovenije. U glazbenom dijelu programa nastupile su Dorotea i Klara Dolenec iz Donje Stubice.

Fotografije: Sandra Šamec

Brošura (PDF) · Natječaj · Kliktaj bradatih orlova (PDF) · Haiku niz: Oroslavje (Đurđa Vukelić Rožić)